Hasan Sancak Bayrağa Yan Bakarsan Kahpe İsin Yakarsan Şiiri
BAYRAĞA YAN BAKARSAN
KAHPE İSİN YAKARSAN
https://www.facebook.com/ogretmenhasansancak
Yan bakan alta çöker
Her an gözyaşı döker
El değişir toprağı
Köle olarak eker
Bayrağa yan bakarsan
Kahpe isin yakarsan
Yan bakanı oyarlar
Alt üstünü soyarlar
İtaat eder emre
Yiyip yiyip doyarlar
Bayrağa yan bakarsan
Kahpe isin yakarsan
Yan bakan şaşı kalır
Gözlerde yaşı kalır
Karşıdan bakılınca
Ne gövde başı kalır
Bayrağa yan bakarsan
Kahpe isin yakarsan
Ona insan denemez
Altına sererler bez
Leşi kokar da kokar
O an kaldırırlar tez
Bayrağa yan bakarsan
Kahpe isin yakarsan
Affetmeyiz yılanı
Çıbanbaşı olanı
Durmadan ayaküstü
Sayıklayan yalanı
Bayrağa yan bakarsan
Kahpe isin yakarsan
Altlara batırrırız
Sırtüstü yatırırız
Alt ve üstü döndükçe
İşini bitiririz
Bayrağa yan bakarsan
Kahpe isin yakarsan
Söylemezler yüzüne
İnanılmaz sözüne
Kızıl yaşlar dökülür
Şıpır şıpır gözüne
Bayrağa yan bakarsan
Kahpe isin yakarsan
Siler de süpürürler
Konuşsa çıkmaz haber
Eyvah eyvah deyince
Olamayız beraber
Bayrağa yan bakarsan
Kahpe isin yakarsan
Dönerler ortalarda
Zulüm kol gezer orda
Bir gedikte açılır
Beyler uyanın surda
Bayrağa yan bakarsan
Kahpe isin yakarsan
Al Bayrak aşkı sönmez
Söz veren asla dönmez
Para mal ve mülklere
Ne yaparsanız kanmaz
Bayrağa yan bakarsan
Kahpe isin yakarsan
Neleri yaparsan yap
İster isen kapı çarp
Kapıyı açamazsın
Devamlı içersin hap
Bayrağa yan bakarsan
Kahpe isin yakarsan
Vatan Şairi Hasan
Diyor doludur meydan
Amin demeli eller
Emrediyor Yaradan
Bayrağa yan bakarsan
Kahpe isin yakarsan
Samsunlu Vatan Şairi, Reklâm Yazarı, Eğitimci, Gazeteci:
Hasan Sancak 400 Sayfalık Şiirlerine Destek Bekliyor!..
YAZAN HASAN SANCAK
KİTABIN ADI AL BAYRAK GÖKTEN İNMEZ
TÜRÜ ŞİİR
400 SAYFA
https://www.facebook.com/ogretmenhasansancak
https://www.instagram.com/sair_hasansancak/
https://papiroom.com/REKLAMYAZARI
https://twitter.com/GazeteciSancak
Samsunlu Vatan Şairi, Reklâm Yazarı, Eğitimci, Gazeteci Hasan Sancak (62) dünya ve Türkiye’de ilk olan, yazdığı 400 sayfalık AL BAYRAK GÖKTEN İNMEZ şiir kitabına belediye başkanlarından, işadamlarından, milli kültüre destek vermek isteyenlerden ve yayınevlerinden destek bekliyor.
Konu ile ilgili görüilerini dile getiren Sancak:’O’ dur Atatürk Şiirleri, Onlar Analarımız ve merhum annem Emine Sancak için kaleme aldığım Benim Annem Melekti isimli 3 tanesi çıkan 50 şiir kitabım ve 50 tanesi noter onaylı 1500 senaryom vardır. AL BAYRAK GÖKTEN İNMEZ, bir şairin yazdığı bayrak şiirlerinden oluşan dünya ve Türkiye’deki ilk ve tek şiir kitabıdır. Şiir kitabımın özellikle çocuklar, gençler ve öğrenciler tarafından dikkatlice okunmasını istiyorum. Basımı yapıldığında belediye başkanları ve iş adamları tarafından bu şiir kitabımın alınarak kütüphanelere, okullara, maddi durumu yerinde olmayanlara bağışlanmasını rica ediyorum. Şiirlerimi okuyanlar, bayrağımızın büyüklüğünü ve önemini bir kez daha anlayacak ve öğreneceklerdir. Bu bayrak ve vatan için canlarını seve seve veren, kanlarını döken şehitlerimizi bir kez daha hatırlamış olacaklardır. Üzerinde yaşadığımız kutsal toprak parçasının ne kadar değerli ve önemli olduğunun bir kez daha farkına varacaklardır. Şehitlerimiz, kara toprakta olduğu için biz varlığımızı devam ettirmekteyiz. Türk Milleti olarak bu vatanda hür ve bağımsız bir şekilde yaşıyorsak, bunun tek sebebi bize bu yurdu emanet eden Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimizdir. Dün kazmalarla ve küreklerle vatanımızı terk edenlerin tohumları tekrar geri geldiler. Dünün taktiği aynen devam etmektedir. Böl, parçala ve yut sürmektedir. Türkiye’miz dün olduğu gibi içimizde ki hainlerle, düşmanların iş birliğiyle kuşatılmıştır. Bunun için Türk Bayrağı ve vatanı hedeftedir. Atatürk’ün Gençliğe Hitabını iyice okuduğumuz zaman bugünleri anlattığını görebiliriz. Bu konuda da Türk Milleti’ne ve onun dinamik unsuru olan çocuklarımıza ve gençlerimize çok büyük görevler ve sorumluluklar düşmektedir. Türkiye’de yaşayan, emek veren, okuyan, bu bayrak ve vatan için canımı veririm diyenlerin memleketidir. Bu düşüncede olanların hepsi birinci sınıf vatandaşımızdır. ‘Asla ve asla dini ve etnik açıdan bölünmemeliyiz. Sen, şu soydansın. Yaşama hakkın yoktur.’Bu gibi düşüncelerde olanların sözlerine inanmamalıyız. Çevremizde meydana gelen çatışmalara dikkat etmeliyiz. Dini ve etnik olarak Müslüman’ım diyen insanlar, birbirlerini tavuk gibi boğazlamakta ve doğramaktadırlar. Biz, millet olarak bu filmi daha önce seyrettik. Herkes, evladına sahip çıkmalıdır.
Sokaklar, karanlık ve tenhadır. Bizler evlatlarımıza sahip çıkmazsak, onları salyalı ağızlarla bekleyenler vardır. Terör, uyuşturucu baronları ağızlarını açmış beklemektedirler. Lütfen alçakların, düşmanların oyunlarına gelmeyelim. Vatanımızın ekmeğini yiyorsak, suyunu içiyorsak, havasını kokluyorsak, bu ülkeye sahip çıkmak, korumak ve sevmek mecburiyetindeyiz. Bağımsızlığımızın sembolü şanlı bayrağımızı göz bebeğimiz gibi sahip çıkmalıyız. Hainler tarafından bayrağımız hançerlenmektedir. Müslüman Türk Milleti bu alçaklığı hiçbir zaman asla unutmamalıdır. Şimdiye kadar topraklarımızı hep masa başında kaybettik. Bu vatana kötülük düşünenleri Yüce Allah ıslah etsin. Islah olmuyorsalar, bomba ve mayın yerleştiriyorsalar, Rabbim fırsat vermesin. Türetmesin.15 Temmuz 2016’da, ABD ve Batının uşaklığını yapan ve Türk Ordusunun içine sızan kahpe darbeciler cuntası FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ, vatan evlatlarını katletmiştir. Her tarafa bombalar yağdırmışlardır. Şu anda bu darbe girişimi ile ilgili olarak şiir kitabımın hazırlığına başladım. 2015-2016, 2016-2017 yılında Milli Eğitim Bakanlığı 7. Sınıf Türkçe Kitabında Atatürk ve Türk Dili Şiirim yayınlananmıştır. . Anadolu'da hele de ilçelerde bulunup da maddi problem çeken insanların kitapları, ne yazık ki okuyuculara ulaşmamaktadır. Bu konuda her hangi bir yetkili de bir çözüm yolu aramamaktadır. Türkiye'de benim durumumda olan ve kitap çıkartamayan binlerce insan bulunmaktadır. Bir şiir kitabını kalemle deftere yazmak, bilgisayara geçmek, sayfa düzenini yapmak, yanlışları düzeltmek, kelimeleri yerli yerine yerleştirmek… Büyük bir sabır ve çaba gerektirmektedir. Bunlar yapıldıktan sonra şiir kitabının okuyucuya ulaşması için paraya ihtiyaç vardır. Benim gibi maddi gücün yerinde değilse, beklemek zorundasın. Ben, milli kültüre destek vermek istiyorum diyenler bu çağrıma ses vermelidirler. Destek olacakların tanıtımı yapılarak, kendilerine teşekkür edilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yüzyıllarca yaşamasını Yüce Mevlâ'mızdan diliyor, en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum.'dedi.
HASAN SANCAK
SAMSUNLU VATAN ŞAİRİ
REKLÂM YAZARI
EĞİTİMCİ-GAZETECİ
Yeni Cami Mah. Bafra Cad.4.Sok No 11
55800-ALAÇAM-SAMSUN
Yayınlanma:
Düzenleme:
163 kez okundu.
Hasan Sancak Bayrağa Yan Bakarsan Kahpe İsin Yakarsan Şiiri İçin Yorum Yaz...
Bu şiir hakkında henüz yorum yazılmamış.
İlk yorumu üstteki formu kullanarak yazabilirsiniz.
Benzer Hasan SANCAK Şiirleri:
- Hasan Sancak Vatan Bayrak ve Millet Yaşasın İlelebet (193)
- Hasan Sancak Al Bayrak Gökten İnmez Bizlere Yadigârdır (237)
- Hasan Sancak Bayrak Türke hediye Çok seviyor Türkiye (200)
- Hasan Sancak Bayrak Estiği Yerde Son Verilir Her Derde (153)